Bešamelová omáčka

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
864 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a opražíme světlou jíšku. Poté rozředíme chladným mlékem a přivedeme k varu.
  • 2
    Do omáčky vložíme cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem a asi 15minut povaříme. Potom cibuli vyjmeme.
  • 3
    Můžeme ještě dochutit, pro zjemnění přilijeme smetanu a na závěr ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.