Bešamelová omáčka
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5lžicSmetana 12% (konzumní)
- 1kusBobkový list
- 3kusyHřebíček
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř bílý
- 500mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
10 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
864 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozehřejeme, přidáme mouku a opražíme světlou jíšku. Poté rozředíme chladným mlékem a přivedeme k varu.
- 2Do omáčky vložíme cibuli, do které jsme zapíchli hřebíček a bobkový list. Ochutíme solí, pepřem a asi 15minut povaříme. Potom cibuli vyjmeme.
- 3Můžeme ještě dochutit, pro zjemnění přilijeme smetanu a na závěr ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.