Bešamelová omáčka s cibulí
40 min.
Ingredience
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1kusBobkový list
- 25gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový květ
- 6kusůPepř černý celý
- 0,25kusCibule
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
758 mg
Cukr
530 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme mléko do kterého přidáme bobkový list, celý pepř, nahrubo nakrájenou cibuli a muškátový květ. Vše mírně zahříváme. Těsně před varem mléko odstavíme a přikryté necháme odstát 10 minut. Potom mléko přecedíme. V jiném hrnci rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a celé minutu zahříváme. Poté přiléváme přecezené mléko a spolu takto za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.