Bešamelová omáčka s vejcem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
104 mg
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rozpuštěného másla v kastrůlku vysypeme mouku a metličkou na šleháni důkladně mícháme. Vznikne nám hustá pasta, do které za stálého míchaní přiléváme mléko a mícháme hodně rychle, dokud směs nezhoustne. Rozklepneme 3 ks vajec, bílky dáme stranou a žloutky vmícháme do husté kaše. Dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně. Bešamel připravujeme na hodně mírném ohni, aby se směs nepřipálila na dno hrnce.
  • 2
    Pokud zůstanou v omáčce žmolky, tak omáčku přecedíme přes cedník.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.