Bešamelová omáčka s vejcem
40 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,5decilitrMléko plnotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
111 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
104 mg
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Do rozpuštěného másla v kastrůlku vysypeme mouku a metličkou na šleháni důkladně mícháme. Vznikne nám hustá pasta, do které za stálého míchaní přiléváme mléko a mícháme hodně rychle, dokud směs nezhoustne. Rozklepneme 3 ks vajec, bílky dáme stranou a žloutky vmícháme do husté kaše. Dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a stáhneme z ohně. Bešamel připravujeme na hodně mírném ohni, aby se směs nepřipálila na dno hrnce.
- 2Pokud zůstanou v omáčce žmolky, tak omáčku přecedíme přes cedník.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.