Bešamelová omeleta

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
609 mg
Cukr
670 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpuštěném másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. Po vychladnutí do směsi postupně vmícháme žloutky, osolíme a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Dva plechy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravenou hmotu na ně tence rozetřeme, povrch posypeme částí nastrouhaného sýra. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 3
    Upečenou omeletu přehneme podélně napůl a rozdělíme na porce. Omelety potřeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým sýrem a nasekanou petrželkou.
  • 4
    Podáváme s dušenou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.