Bešamelová omeleta
45 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 60gramůMouka polohrubá
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,38litrMléko polotučné
- 1lžíceTuk
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
45 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
609 mg
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Na rozpuštěném másle zpěníme mouku, zalijeme mlékem a chvíli povaříme. Po vychladnutí do směsi postupně vmícháme žloutky, osolíme a nakonec zlehka přimícháme sníh ušlehaný z bílků.
- 2Dva plechy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Připravenou hmotu na ně tence rozetřeme, povrch posypeme částí nastrouhaného sýra. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Upečenou omeletu přehneme podélně napůl a rozdělíme na porce. Omelety potřeme rozpuštěným máslem, posypeme zbylým sýrem a nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme s dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.