Bešamelové brambory

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
  • 2
    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Po částech přiléváme studené mléko a vše vymícháme na hladkou omáčku. Pokud je třeba zředit, přilijeme trochu vývaru. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, nakrájené brambory, promícháme a necháme asi 10 minut mimo plotnu přiklopené.
  • 3
    Podáváme s kuličkami z mletého masa a se saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.