Bešamelové brambory
30 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory vařené ve slupce
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCibule
- 5gramůPetržel - nať
- 1šálekMléko polotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
- 2Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Po částech přiléváme studené mléko a vše vymícháme na hladkou omáčku. Pokud je třeba zředit, přilijeme trochu vývaru. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, nakrájené brambory, promícháme a necháme asi 10 minut mimo plotnu přiklopené.
- 3Podáváme s kuličkami z mletého masa a se saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.