Beskydská zelňačka s klobásou a houbami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
10 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem omyjeme a uvaříme 4-5 větších brambor ve slupce v 1 litru vody. Pak je scedíme.
  • 2
    Druhý den namočíme 1/2 šálku sušených hub přibližně na 15 minut do studené vody. Jednu syrovou bramboru oloupeme, omyjeme, jemně nastrouháme. Kysané zelí propláchneme pod tekoucí vodou a dáme je do hrnce s 1,2 litru vody. Přidáme špetku kmínu, cukr podle kyselosti, 0,5 lžičky soli, scezené houby, přimícháme nastrouhanou bramboru a vaříme při mírné teplotě pod poklicí přibližně 20 minut.
  • 3
    Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky a klobásu na kolečka. V pánvi vysmažíme slaninu téměř dozlatova, přidáme k ní klobásu a osmažíme ji společně se slaninou. Nakonec posypeme lžičkou sladké papriky. Promícháme a několik sekund ji smažíme. Pak pánev odstavíme z plotny.
  • 4
    Čerstvý kopr omyjeme a drobně posekáme. Uvařené brambory oloupeme a pokrájíme na kostky. Když je zelí téměř uvařené, přidáme do polévky brambory, slaninu s klobásou a paprikou. Promícháme a vaříme ještě 5 - 10 minut.
  • 5
    Polévku dochutíme solí, případně i cukrem, přimícháme kopr a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.