Bezé s krémem a malinami
150 min.
Ingredience
- Na bezé
- 85gramůOřechy lískové
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 30gramůCukr krupice
- 230gramůMaliny
- Na krém
- 320mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVanilkový lusk
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůCukr krupice
- 15gramůSolamyl
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na posypání
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na obou vyznačíme kruhy o průměru 20 cm.
- 2Oříšky vsypeme do pekáče a v mírně vyhřáté troubě opečeme do zlatohněda. Poté mnutím ořechy zbavíme slupek, hrst nasekáme nahrubo, zbylé ořechy umeleme.
- 3Těsto budeme péci v troubě předehřáté na 130 °C.
- 4Bílky se solí ušleháme dotuha, poté zašleháme cukr, do pevně ušlehaného sněhu vmícháme mleté oříšky.
- 5Pěnovou hmotu naneseme rovnoměrně na oba plechy tak, že vyplníme předkreslené kruhy. Bezé pečeme zhruba půl druhé hodiny. Po upečení bezé přeneseme na mřížku a necháme vychladnout.
- 6V mezičase připravíme krém. Mléko přivedeme do varu, vanilkový lusk rozřízneme, hranou seškrábneme semínka a i s luskem vložíme do vroucího mléka. Po chvilce mléko odstavíme a necháme v něm asi 20 minut lusk louhovat, poté ho vyjmeme.
- 7Do žloutků ušlehaných s cukrem vmícháme mouku smíchanou se škrobovou moučkou. Vanilkové mléko směs opět přivedeme do varu a poté postupně zašleháme do žloutkové směsi. Vše za stálého míchání asi minutu povaříme. Krém za občasného míchání necháme vychladnout.
- 8Na plochou mísu položíme jeden plát bezé. Potřeme vanilkovým krémem, poklademe asi 3/4 malin a přiklopíme druhým plátem. Povrch ozdobíme zbylými malinami, posypeme sekanými ořechy a poprášíme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.