Bezé s krémem a malinami

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva plechy vyložíme pečicím papírem, na obou vyznačíme kruhy o průměru 20 cm.
  • 2
    Oříšky vsypeme do pekáče a v mírně vyhřáté troubě opečeme do zlatohněda. Poté mnutím ořechy zbavíme slupek, hrst nasekáme nahrubo, zbylé ořechy umeleme.
  • 3
    Těsto budeme péci v troubě předehřáté na 130 °C.
  • 4
    Bílky se solí ušleháme dotuha, poté zašleháme cukr, do pevně ušlehaného sněhu vmícháme mleté oříšky.
  • 5
    Pěnovou hmotu naneseme rovnoměrně na oba plechy tak, že vyplníme předkreslené kruhy. Bezé pečeme zhruba půl druhé hodiny. Po upečení bezé přeneseme na mřížku a necháme vychladnout.
  • 6
    V mezičase připravíme krém. Mléko přivedeme do varu, vanilkový lusk rozřízneme, hranou seškrábneme semínka a i s luskem vložíme do vroucího mléka. Po chvilce mléko odstavíme a necháme v něm asi 20 minut lusk louhovat, poté ho vyjmeme.
  • 7
    Do žloutků ušlehaných s cukrem vmícháme mouku smíchanou se škrobovou moučkou. Vanilkové mléko směs opět přivedeme do varu a poté postupně zašleháme do žloutkové směsi. Vše za stálého míchání asi minutu povaříme. Krém za občasného míchání necháme vychladnout.
  • 8
    Na plochou mísu položíme jeden plát bezé. Potřeme vanilkovým krémem, poklademe asi 3/4 malin a přiklopíme druhým plátem. Povrch ozdobíme zbylými malinami, posypeme sekanými ořechy a poprášíme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.