Bezlepková mramorová bábovka

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
112 mg
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku se špetkou soli a 1 sáčkem bezlepkového prášku do pečiva.
  • 2
    V druhé míse utřeme 3 žloutky s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté postupně do utřených žloutků zamícháme prosátou mouku, mléko a olej. Z 3 bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zapracujeme do těsta.
  • 3
    Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Nalijeme do ní 2/3 těsta. Do zbývající 1/3 těsta zamícháme kakao a nalijeme na těsto ve formě. Vařečkou těsto zlehka promícháme, tak utvoříme mozaiku. Bábovku dáme do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dozlatova přibližně 40 minut.
  • 4
    Po upečení opatrně bábovku překlopíme na mísu. Aby se bábovka z formy uvolnila, položíme na chvíli na formu mokrou studenou utěrku. Forma tak bábovku uvolní.
  • 5
    Bábovku necháme vychladnout, posypeme ji moučkovým cukrem, poté nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.