Bezlepková mramorová bábovka
60 min.
Ingredience
- 350gramůMouka bezlepková Jizerka
- 1kusKypřící prášek bezlepkový
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 125gramůCukr krupice
- 50gramůOlej slunečnicový
- 30gramůKakao
- 1špetkaSůl
- 2,5decilitryMléko čerstvé polotučné
- Na vytření a posypání
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceStrouhanka
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
17 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
112 mg
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku se špetkou soli a 1 sáčkem bezlepkového prášku do pečiva.
- 2V druhé míse utřeme 3 žloutky s krystalovým cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté postupně do utřených žloutků zamícháme prosátou mouku, mléko a olej. Z 3 bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zapracujeme do těsta.
- 3Formu na bábovku vytřeme máslem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Nalijeme do ní 2/3 těsta. Do zbývající 1/3 těsta zamícháme kakao a nalijeme na těsto ve formě. Vařečkou těsto zlehka promícháme, tak utvoříme mozaiku. Bábovku dáme do předehřáté trouby na 180°C péct. Pečeme dozlatova přibližně 40 minut.
- 4Po upečení opatrně bábovku překlopíme na mísu. Aby se bábovka z formy uvolnila, položíme na chvíli na formu mokrou studenou utěrku. Forma tak bábovku uvolní.
- 5Bábovku necháme vychladnout, posypeme ji moučkovým cukrem, poté nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.