Bezlepkové meruňkové knedlíky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené zralé meruňky vypeckujeme. Do mísy vložíme měkký tvaroh, vejce, bezlepkovou krupici, bezlepkovou mouku a sůl. Ze všech ingrediencí dobře vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Dáme ho na pomoučený vál (poprášíme 2 - 3 lžícemi bezlepkové mouky), znovu těsto uhněteme. Utvoříme dlouhý váleček přibližně o průměru 5 cm. Nakrájíme dílky, dlouhé asi 2 cm, do každého zabalíme polovinu meruňky. Knedlíky dobře uzavřeme, aby z nich nevytekla šťáva.
  • 2
    Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody s 1 lžičkou soli, knedlíky opatrně vhazujeme do vroucí vody. Podle velikosti je vaříme 8 - 10 minut. Hotové knedlíky vyjmeme sítem, necháme okapat, dáváme na talíře. Posypeme tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem, hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.