Bezlepkové meruňkové knedlíky
45 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- 250gramůTvaroh tvrdý
- 4lžíceCukr moučkový
- 80gramůMáslo čerstvé
- Na vál
- 3lžíceMouka bezlepková
- Na vaření
- 3litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 130gramůKrupice bezlepková
- 3gramyMouka bezlepková
- 1lžičkaSůl
- 400gramůTvaroh měkký
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
20 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené zralé meruňky vypeckujeme. Do mísy vložíme měkký tvaroh, vejce, bezlepkovou krupici, bezlepkovou mouku a sůl. Ze všech ingrediencí dobře vypracujeme těsto, které musí být vláčné. Dáme ho na pomoučený vál (poprášíme 2 - 3 lžícemi bezlepkové mouky), znovu těsto uhněteme. Utvoříme dlouhý váleček přibližně o průměru 5 cm. Nakrájíme dílky, dlouhé asi 2 cm, do každého zabalíme polovinu meruňky. Knedlíky dobře uzavřeme, aby z nich nevytekla šťáva.
- 2Ve větším hrnci přivedeme k varu 2 - 3 litry vody s 1 lžičkou soli, knedlíky opatrně vhazujeme do vroucí vody. Podle velikosti je vaříme 8 - 10 minut. Hotové knedlíky vyjmeme sítem, necháme okapat, dáváme na talíře. Posypeme tvrdým tvarohem, moučkovým cukrem, přelijeme rozpuštěným máslem, hned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.