Bezlepkové párky v župánku

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
955 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
42 g
Sacharidy
154 g
Vláknina
7 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve třetině vlažné vody rozmícháme droždí s cukrem a necháme na teplém místě vzkypět kvásek. Potom kvásek zředíme zbytkem vody, přidáme olej, ocet, sůl a mouku a vše zpracujeme do těsta, které důkladně propracujeme a necháme chvíli odpočinout. Z odpočatého těsta na pomoučeném vále vyválíme válečky, které by měly být o něco málo delší než párky. Vytvořené válečky rozložíme na plech, vyložený pečicím papírem a necháme je na teplém místě vykynout do dvojnásobného objemu. Potom vykynuté těsto potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme je v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut dorůžova. Než se nám bezlepkové rohlíky upečou, ohřejeme tolik bezlepkových párků, kolik máme rohlíků. Když je pečivo hotové, roztáhneme každý upečený rohlík nejprve tenkým nožem a potom otvor roztáhneme pomocí jídelních hůlek a do otvoru každého rohlíku dáme trochu hořčice a vsuneme teplý párek. Párky v pečeném župánku podáváme teplé, jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.