Bezlepkové svatební koláčky s bezlepkovou drobenkou

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
280 mg
Cukr
71 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si kvásek: do misky nalijeme 1 dl vlahé vody, přimícháme 10 g čerstvých kvasnic s cukrem a necháme kvásek vzejít. Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s 3 g soli. Přidáme 30 g rozpuštěného vlahého másla, 35 g cukru, 1 vejce a vykynutý kvásek. Těsto promícháme a důkladně uhněteme, zakryjeme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň: V misce si vymícháme tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou a 1 žloutkem.
  • 2
    Do misky dáme polohrubou bezlepkovou mouku, cukr a máslo. Prsty vše promneme tak, že vytvoříme drobenku.
  • 3
    Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou asi 3 mm. Nakrájíme rádýlkem čtverečky velké asi 7 x 7 cm. Do středu 1/2 čtverečků lžičkou dáme tvarohovou náplň a do druhé poloviny nakrájených čtverečků dáme povidlovou náplň. Koláčky vytvoříme tak, že spojíme všechny 4 rohy těsta, silně je k sobě přitiskneme a poklademe je na pečící papír. Šátečky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.
  • 4
    Upečené vychladlé koláčky posypeme moučkovým cukrem, dáme na mísu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.