Bezlepkové svatební koláčky s bezlepkovou drobenkou
65 min.
Ingredience
- Drobenka
- 100gramůMouka bezlepková
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- Kvásek
- 1decilitrVoda pitná
- 10gramůDroždí
- 100špetekCukr krupice
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- Těsto
- 200gramůMouka bezlepková Jizerka
- 3gramySůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- Tvarohová náplň
- 250gramůTvaroh konzumní
- 1kusCukr vanilka
- 2gramyCukr moučkový
- 2lžíceCitronová kůra
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
33 g
Sacharidy
119 g
Vláknina
280 mg
Cukr
71 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si kvásek: do misky nalijeme 1 dl vlahé vody, přimícháme 10 g čerstvých kvasnic s cukrem a necháme kvásek vzejít. Do mísy prosejeme bezlepkovou mouku Jizerka s 3 g soli. Přidáme 30 g rozpuštěného vlahého másla, 35 g cukru, 1 vejce a vykynutý kvásek. Těsto promícháme a důkladně uhněteme, zakryjeme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň: V misce si vymícháme tvaroh s vanilkovým a moučkovým cukrem, nastrouhanou citrónovou kůrou a 1 žloutkem.
- 2Do misky dáme polohrubou bezlepkovou mouku, cukr a máslo. Prsty vše promneme tak, že vytvoříme drobenku.
- 3Těsto na pomoučeném vále vyválíme na placku silnou asi 3 mm. Nakrájíme rádýlkem čtverečky velké asi 7 x 7 cm. Do středu 1/2 čtverečků lžičkou dáme tvarohovou náplň a do druhé poloviny nakrájených čtverečků dáme povidlovou náplň. Koláčky vytvoříme tak, že spojíme všechny 4 rohy těsta, silně je k sobě přitiskneme a poklademe je na pečící papír. Šátečky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C přibližně 20 minut.
- 4Upečené vychladlé koláčky posypeme moučkovým cukrem, dáme na mísu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.