Bezlepkové těstoviny s kysaným zelím
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 60gramůUzené maso vařené
- 30gramůOlej olivový
- 20gramůMouka bezlepková
- 120gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1,5lžičkyCukr krupice
- Vařené těstoviny
- 1lžičkaSůl
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůBezlepkové těstoviny
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
30 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme bezlepkovou mouku a za stálého míchání ji osmažíme dozlatova. Přidáme na menší kousky pokrájené kysané zelí, promícháme a pod poklicí dusíme 10-15 minut. Zelí dochutíme solí, pepřem a cukrem. Přidáme uzené maso, promícháme a krátce osmažíme.
- 2Bezlepkové těstoviny uvaříme v 1.5 litru vody s lžičkou soli doměkka. Uvaříme je podle návodu (přibližně 8-10 minut). Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme k nim zelí s uzeným masem, promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.