Bezlepkové tortilly s kuřecím masem a baby špenátem

45 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
60 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
23 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené kuřecí maso pokrájíme na nudličky. Očištěný pórek nakrájíme na tenké kroužky. V pánvi si rozpálíme kokosový olej s máslem, na něm zpěníme pórek, přidáme kuřecí nudličky a vše restujeme 2-3 minuty. Pak pánev zakryjeme poklicí, za častého promíchání maso dusíme přibližně 12 minut. Ochutíme ho solí, kurkumou a pepřem, promícháme a dusíme ještě 2 minuty.
  • 2
    Připravíme si těsto na tortilly: do mísy nasypeme kokosovou mouku, přidáme k ní majoránku, sůl a vodu s rozšlehanými vajíčky. Těsto důkladně vymícháme a necháme ho odstát 5-7 minut. Mezitím si omyjeme listy baby špenátu, vodu z nich setřepeme a odložíme je. Rajčata a plněné olivy pokrájíme na plátky.
  • 3
    Rozehřejeme si teflonovou (nebo jinou nepřilnavou) pánev. Těsto nabereme naběračkou, nalejeme ho na střed pánve a rozetřeme na menší placku silnou 5 mm. Tortilly pečeme z každé strany po 1-2 minutách dozlatova.
  • 4
    Upečené tortilly dáme na talíře, na ně dáme porce kuřecího masa, okolo masa poklademe listy baby špenátu, přidáme k nim coottage sýr, ozdobíme rajčaty, plátky oliv a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.