Bezlepkový bramborový guláš se smetanou

48 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
37 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté brambory nakrájíme na kostičky. Bezlepkový salám pokrájíme na stejně velké kostičky jako brambory. Brambory se salámem dáme do hrnce, přidáme bobkový list, drcený kmín, sůl, vodu a pomalu vaříme přibližně 20 minut doměkka. Mezitím si očistíme 2 cibule, drobně je pokrájíme a v pánvi na oleji ji zpěníme a hned ji přidáme k bramborům.
  • 2
    V teflonové pánvi si připravíme jíšku: Nasucho opražíme dorůžova 1 lžíci bezlepkové mouky Jizerka. Pánev odstavíme z plotny a k mouce za stálého míchání ještě přidáme sladkou papriku a chilli koření. (Nesmí se nám nic připálit).
  • 3
    Když jsou brambory měkké, přimícháme smetanu, necháme ji přejít varem, přimícháme světlou jíšku a vaříme minimálně 5-8 minut. Guláš podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.