Bezlepkový chléb z bramborového těsta s česnekovou příchutí

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Česnek oloupeme a utřeme, brambory uvaříme, rozstrouháme.
  • 2
    Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a kvásek necháme vzejít. Do pečicí nádoby domácí pekárny nalijeme stolní olej, vložíme celé vejce a vzešlý kvásek. Obě mouky (bezlepkovou mouku Mantler i mouku Promix Forte) prosijeme přes síto, přimícháme do nich cukr, špetku xantanové gumy, burisony, strouhané brambory, utřený česnek a drcený kmín. Pečicí nádobu se surovinami vložíme do pekárny, nastavíme na pečící program a zapneme. Po chvilce pekárnu otevřeme a setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby, přidáme je do těsta. Potom pekárnu znovu zapneme a počkáme, než se chléb upeče. Pečící program trvá asi 2 hodiny.
  • 3
    Po upečení necháme chléb vystydnout a servírujeme ho jako ostatní druhy pečiva.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.