Bezlepkový chléb z bramborového těsta s česnekovou příchutí
150 min.
Ingredience
- 400gramůMouka bezlepková Mantler
- 100gramůMouka pohanková
- 1špetkaXantanová guma
- 20gramůDroždí sušené
- 1kusVejce slepičí
- 3lžíceOlej stolní
- 3hrstiBurisony
- 1lžičkaCukr krystal
- 2lžičkySůl
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceKmín drcený
- 300mililitrůMléko polotučné
- 3kusyBrambory zimní
- 100gramůSměs Promix forte
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
10 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a utřeme, brambory uvaříme, rozstrouháme.
- 2Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a kvásek necháme vzejít. Do pečicí nádoby domácí pekárny nalijeme stolní olej, vložíme celé vejce a vzešlý kvásek. Obě mouky (bezlepkovou mouku Mantler i mouku Promix Forte) prosijeme přes síto, přimícháme do nich cukr, špetku xantanové gumy, burisony, strouhané brambory, utřený česnek a drcený kmín. Pečicí nádobu se surovinami vložíme do pekárny, nastavíme na pečící program a zapneme. Po chvilce pekárnu otevřeme a setřeme zbytky surovin ze stěn nádoby, přidáme je do těsta. Potom pekárnu znovu zapneme a počkáme, než se chléb upeče. Pečící program trvá asi 2 hodiny.
- 3Po upečení necháme chléb vystydnout a servírujeme ho jako ostatní druhy pečiva.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.