Bezlepkový sladký jáhlový nákyp
85 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůCukr krupice
- 2gramyMáslo čerstvé
- 2decilitryAnanasová šťáva
- Jáhlová kaše
- 80gramůJáhly - loupané proso
- 2,5decilitryVoda pitná
- 3špetkySůl
- Na vymazání mísy
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
458 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve uvaříme jáhlovou kaši. Jáhly dobře propereme v horké vodě. Dáme je do hrnce s dvojnásobným množstvím osolené vody a pomalu je vaříme 30 - 40 minut na kaši.
- 2Mezitím v misce utřeme máslo se žloutkem a cukrem do pěny. Z bílku vyšleháme tuhý sníh.
- 3Do husté vychladlé kaše přimícháme žloutkovou pěnu, poté zapracujeme sníh z bílku. Zapékací mísu vytřeme máslem, jáhlové těsto dáme do mísy a rozetřeme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C přibližně 30 minut do zlatova. Jáhlový nákyp na talíři přelijeme ovocnou šťávou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.