Bezlepkový vaječný cibuláček
62 min.
Ingredience
- Na vytření a vysypání formy
- 125lžicMouka bezlepková Mantler
- 0,5lžíceOlej olivový
- Těsto
- 3kusyCibule
- 0,5lžíceOlej olivový
- 125gramůMouka bezlepková Mantler
- 4lžíceSýr Čedar
- 2špetkyPepř bílý
- 6kusůVejce slepičí
- 2špetkyKurkuma
- 0,25lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 125gramůJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
450 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
12 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu vytřeme olejem a vysypeme moukou.
- 2Očištěné cibule pokrájíme nadrobno a v pánvi na olivovém oleji cibuli osmažíme dorůžova. Do mísy nasypeme mouku, přidáme k ní nastrouhaný sýr, sůl, pepř, rozšlehaná vejce, 2 špetky kurkumy, nadrobno pokrájenou omytou petrželovou nať a smetanový jogurt. Těsto dobře promícháme a nalijeme do připravené formy. Koláč pečeme v předehřáté troubě přibližně 40-45 minut dozlatova.
- 3Upečený koláč po mírném vychladnutí vyklopíme na tác, nakrájíme ho na porce a teplý servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.