Bezvaječné palačinky z pohankové mouky
30 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůMléko sójové
- 150gramůBrokolice
- 100gramůMouka pohanková
- 150gramůMrkev kořen
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Vápník
9 g
Postup přípravy
- 1Do teplého sojového mléka nasypeme pohankovou hladkou mouku a trochu soli. Vidličkou dobře rozmícháme a při pokojové teplotě necháme odstát asi 4 hodiny.
- 2Jako náplň si připravíme dušenou zeleninu. Nejlépe mrkev a brokolici, ale je možno použít více druhů zeleniny podle chuti.
- 3Zeleninu dusíme ve vodě asi jen 10 minut, aby zůstala jemně křupavá.
- 4Pánvičku si vymažeme slunečnicovým olejem a rozpálíme. Odležené těsto naléváme na pánev rovnoměrně ve velmi tenké vrstvě. Osmažíme po obou stranách. Ještě teplé pokládáme na talíř a pomažeme troškou rajčatového protlaku. Palačinku naplníme dušenou zeleninou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.