Bezvaječné palačinky z pohankové mouky

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
4 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Vápník
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do teplého sojového mléka nasypeme pohankovou hladkou mouku a trochu soli. Vidličkou dobře rozmícháme a při pokojové teplotě necháme odstát asi 4 hodiny.
  • 2
    Jako náplň si připravíme dušenou zeleninu. Nejlépe mrkev a brokolici, ale je možno použít více druhů zeleniny podle chuti.
  • 3
    Zeleninu dusíme ve vodě asi jen 10 minut, aby zůstala jemně křupavá.
  • 4
    Pánvičku si vymažeme slunečnicovým olejem a rozpálíme. Odležené těsto naléváme na pánev rovnoměrně ve velmi tenké vrstvě. Osmažíme po obou stranách. Ještě teplé pokládáme na talíř a pomažeme troškou rajčatového protlaku. Palačinku naplníme dušenou zeleninou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.