Bibimbap
40 min.
Ingredience
- 200gramůHnědá rýže
- 1kusKapusta hlávková
- 1kusPaprika žlutá
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusAvokádo
- 1lžíceOmáčka sojová - Tamari
- 4lžícesriracha
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
789 mg
Postup přípravy
- 1Rýži zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme 20-30 minut doměkka.
- 2Mezitím si připravíme zbytek. Kapustu i papriku nakrájíme na nudličky. Na lžíci olivového oleje je opékáme. Přidáme utřený česnek a sůl a pět minut smažíme. Dáme stranou.
- 3Na pánvi osmažíme vejce – jedno po druhém tak, aby žloutek zůstal ještě tekutý.
- 4Rýži rozdělíme do 4 misek. Na ni dáme zeleninu, poté vejce a nakonec avokádo nakrájené na plátky. Celé to pokapeme tamari a srirachou (popřípadě nějakou jinou pálivou omáčkou).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.