Bibimbap

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
789 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži zalijeme dvojnásobným množstvím vody a vaříme 20-30 minut doměkka.
  • 2
    Mezitím si připravíme zbytek. Kapustu i papriku nakrájíme na nudličky. Na lžíci olivového oleje je opékáme. Přidáme utřený česnek a sůl a pět minut smažíme. Dáme stranou.
  • 3
    Na pánvi osmažíme vejce – jedno po druhém tak, aby žloutek zůstal ještě tekutý.
  • 4
    Rýži rozdělíme do 4 misek. Na ni dáme zeleninu, poté vejce a nakonec avokádo nakrájené na plátky. Celé to pokapeme tamari a srirachou (popřípadě nějakou jinou pálivou omáčkou).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.