Biftek na pivě

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
20 mg
Cukr
447 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na cca 3 cm silné plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 2
    V pánvi rozpálíme olej a bifteky na něm pečeme z každé strany přibližně 5 minut. Upečené měkké maso přendáme na talíře.
  • 3
    Do výpeku v pánvi přilijeme pivo, promícháme, krátce ho povaříme a zjemníme zhruba 1/2 másla.
  • 4
    Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylé máslo, rozklepneme na něj vejce, necháme srazit bílky, žloutek by měl zůstat tekutý.
  • 5
    Bifteky na talíří přelijeme šťávou, na každý dáme 1 vejce a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.