Biftek na pivě
30 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí svíčková
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
27 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
20 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a naporcujeme na cca 3 cm silné plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
- 2V pánvi rozpálíme olej a bifteky na něm pečeme z každé strany přibližně 5 minut. Upečené měkké maso přendáme na talíře.
- 3Do výpeku v pánvi přilijeme pivo, promícháme, krátce ho povaříme a zjemníme zhruba 1/2 másla.
- 4Ve druhé pánvi rozehřejeme zbylé máslo, rozklepneme na něj vejce, necháme srazit bílky, žloutek by měl zůstat tekutý.
- 5Bifteky na talíří přelijeme šťávou, na každý dáme 1 vejce a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.