Biftek s balsamikovým octem
40 min.
Ingredience
- 2kilogramyHovězí svíčková
- 100gramůBalsamico ocet
- 100gramůOlej olivový extra panenský
- 30gramůPepř černý mletý
- 60gramůSůl mořská
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
795 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z hovězí svíčkové nakrájíme tenké bifteky 1,5 cm, které jen lehce naklepeme a posypeme hrubě drceným pepřem. Necháme je chvíli odležet a potom dáme grilovat.
- 2Grilujeme tak, aby bifteky nebyly propečené, ale jen medium, lépe však rare. Protože bifteky jsou tenké, opečeme je vždy z jedné strany zprudka a velmi krátce, druhou stranu dopékáme na velmi mírném ohni. Hotové bifteky rozdělíme na talíře, na kterých je osolíme.
- 3Bifteky servírujeme přelité co nejkvalitnějším extra panenským olivovým olejem a pokapané několika kapkami octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.