Biftek s balzamikovou cibulí a rajčaty
20 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoření Italia
- 3kusyCibule
- 4kusyRajčata
- 1lžíceKoření grilovací
- 2lžíceBazalka
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
15 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do plátků hovězí svíčkové (kus o váze asi 200 g) vetřeme steakové koření. Nakrájenou červenou cibuli a podélně rozčtvrcená rajčata 3-4 minuty restujeme na rozehřáté pánvi (nebo barbecue-grilu) a stáhneme z ohně.
- 2Připravíme směs ze 2 lžic olivového oleje s naškrábaným česnekem, balzamikovým octem, mletým pepřem a italskými bylinkami (oregano, saturejka, rozmarýn) a promícháme, přidáme osmahnutou cibuli s rajčaty a opět promícháme.
- 3Zbytek oleje nalijeme do velké pánve a rozpálíme, pokud použijeme mřížku z grilu, potřeme olejem mřížku. Na rozpálený olej nebo grilovací mřížku položíme okořeněné bifteky a 2-3 minuty z obou stran grilujeme. Propečenost masa záleží na naší chuti.
- 4Hotové bifteky posypeme jemně nakrájenou bazalkou, zakapeme balzamikovým octem a olivovým olejem a přidáme osmahnutou cibuli s rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.