Biftek s omáčkou taco
30 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí svíčková
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůCibule červená
- 200gramůPaprika zelená
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 15gramůKoření Taco
- 20gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 25gramůMáslo čerstvé
- 30gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso ze svíčkové nakrájíme na silnější plátky (cca 3 cm), naklepeme hřbetem ruky, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké proužky, červenou cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, olej, přiložíme maso a smažíme z každé strany 2 - 4 minuty podle toho, jak chceme mít maso propečené. Poté maso vyjmeme a udržujeme teplé, na tuku v pánvi osmahneme půlky žampionů, také je vyjmeme. Tuk částečně slijeme, na zbytek vsypeme cibuli, krátce orestujeme, přidáme papriky, osmahneme, přimícháme passatu, rajčatový protlak, posypeme kořením taco a chvilku podusíme.
- 3Bifteky upravíme na talíře, doplníme smaženými žampiony a přelijeme omáčkou taco.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.