Biftek s omáčkou taco

30 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
12 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso ze svíčkové nakrájíme na silnější plátky (cca 3 cm), naklepeme hřbetem ruky, osolíme a opepříme. Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké proužky, červenou cibuli oloupeme, rozkrájíme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, olej, přiložíme maso a smažíme z každé strany 2 - 4 minuty podle toho, jak chceme mít maso propečené. Poté maso vyjmeme a udržujeme teplé, na tuku v pánvi osmahneme půlky žampionů, také je vyjmeme. Tuk částečně slijeme, na zbytek vsypeme cibuli, krátce orestujeme, přidáme papriky, osmahneme, přimícháme passatu, rajčatový protlak, posypeme kořením taco a chvilku podusíme.
  • 3
    Bifteky upravíme na talíře, doplníme smaženými žampiony a přelijeme omáčkou taco.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.