Bifteky na pivě
25 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4kusyVejce slepičí
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
20 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme. Plátky masa naklepeme, opepříme a osolíme. V pánvi rozehřejeme větší část oleje a maso v něm pečeme přibližně 5 minut z obou stran. Pak ho z pánve vyjmeme a uchováme v teple. Do výpeku přilijeme pivo, krátce ho povaříme, šťávu zjemníme přimícháním másla a dochutíme pepřem a solí. V jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje, rozklepneme na něj vajíčka, bílky necháme srazit a žloutek by měl zůstat těměř tekutý. Maso přendáme na servírovací talíře, přelijeme ho šťávou, nahoru dáme vajíčko a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.