Bifteky na pivě se žampióny
30 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 3lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony - sterilované
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sterilované žampióny opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- 2Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme trochou oleje.
- 3V pánvi rozehřejeme zbylý olej a bifteky na něm zprudka osmažíme z obou stran. Upečené přendáme na teplý talíř a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
- 4Do výpeku v pánvi přidáme máslo a osmažíme v něm žampióny. Pak je podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme, přimícháme smetanu a povaříme.
- 5Bifteky na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.