Bifteky na pivě se žampióny

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sterilované žampióny opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  • 2
    Hovězí svíčkovou omyjeme, osušíme, naporcujeme na plátky, které naklepeme, opepříme, osolíme a potřeme trochou oleje.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme zbylý olej a bifteky na něm zprudka osmažíme z obou stran. Upečené přendáme na teplý talíř a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
  • 4
    Do výpeku v pánvi přidáme máslo a osmažíme v něm žampióny. Pak je podlijeme pivem a krátce pod pokličkou dusíme, přimícháme smetanu a povaříme.
  • 5
    Bifteky na servírovacích talířích přelijeme šťávou se žampióny a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.