Bifteky s cibulí
25 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 800gramůHovězí svíčková
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 9lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
505 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na 4 bifteky, osušíme a každý biftek rukou naplocho stlačíme. Maso vložíme do mísy, zalijeme 8 lžícemi oleje a necháme asi 12 hodin odležet. Bifteky občas obrátíme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme máslo a lžíci oleje, přidáme oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a dozlatova ji osmahneme. Potom cibuli vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 3Bifteky necháme okapat a rstujeme je na tuku, v němž se smažila cibule, po každé straně asi 4 minuty. Osolíme je, opepříme a spolu s kroužky cibule upravíme na mísu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.