Bifteky s dušenými rajčaty
20 min.
Ingredience
- 4kusyRajčata
- 800gramůHovězí svíčková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
6 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
980 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso osušíme, nakrájíme na 4 bifteky a v horkém másle s 1 lžící oleje je zprudka opékáme asi 1 minutu po každé straně. Snížíme teplotu a maso dopékáme ještě 2 minuty po každé straně. Vyjmeme, okořeníme a uchováme teplé v alobalu.
- 2Na výpeku podusíme omytá, do křížku naříznutá celá rajčata asi 4 minuty.
- 3Bifteky upravíme s rajčaty na nahřáté talíře. Podáváme s hlávkovým nebo ledovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.