Bifteky s volským okem
10 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 2špetkySůl
- 1lžíceSádlo škvařené
- 2špetkyPepř černý mletý
- Na volské oka
- 2špetkySůl
- 4špetkyPaprika mletá sladká
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 4kusyVejce slepičí
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
529 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
154 mg
Cukr
467 mg
Postup přípravy
- 1Z pravé svíčkové nakrájené bifteky odblaníme, trochu naklepeme. Osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném sádle opečeme po obou stranách 5 minut. Bifteky vybereme z pánve, rozdělíme na jednotlivé talíře.
- 2Do jiné pánvi na rozpálený olej rozklepneme opatrně vejce tak, aby zůstala celá. Osmahneme na volská oka. Následovně poklademe na jednotlivé bifteky, osolíme, opepříme. Posypeme mletou paprikou a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.