Bifteky z mletého masa
35 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůOlej stolní
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrMléko polotučné
- 1kusŽemle tuková
- 600gramůMaso mleté - mix
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
88 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
20 mg
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme nasáknout. Vymačkanou žemli rozmělníme, přidáme maso, vejce, pepř, sůl a vše dobře promícháme.
- 2Ze vzniklé hmoty utvoříme osm tenkých bifteků a po obou stranách je opečeme v rozehřátém oleji.
- 3Ihned podáváme se smaženými hranolky a tatarskou omáčkou nebo s hořčicí a jemně nasekanou cibulí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.