Bílá kroupová polévka
50 min.
Ingredience
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůHouby čerstvé
- 1,5litryVoda pitná
- 50gramůJečné kroupy
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůZelenina kořenová
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Kroupy propláchneme, namočíme přes noc do vody, druhý den je dolijeme vodou a uvaříme do měkka.
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vodou z krup, přidáme očištěnou, nastrouhanou zeleninu, houby, koření a umleté kroupy. Polévku povaříme.
- 3Před podáváním přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem, zamícháme a přidáme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.