Bílá kroupová polévka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kroupy propláchneme, namočíme přes noc do vody, druhý den je dolijeme vodou a uvaříme do měkka.
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme vodou z krup, přidáme očištěnou, nastrouhanou zeleninu, houby, koření a umleté kroupy. Polévku povaříme.
  • 3
    Před podáváním přilijeme mléko s rozkvedlaným žloutkem, zamícháme a přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.