Bílá omáčka s kapary
25 min.
Ingredience
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 70gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 35gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
408 mg
Cukr
222 mg
Postup přípravy
- 1Vývar uvedeme do varu, odebereme co nejvíce tuku.
- 2Do rozpuštěného másla vmícháme hladkou mouku a připravenou směs rychle vmícháme do vývaru.
- 3Přilijeme smetanu a vaječný žloutek, přisypeme kapary a sekanou petržel.
- 4Omáčku osolíme a opepříme a dochutíme citrónovou šťávou.
- 5Necháme chvíli povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.