Bílá omáčka s kapary a pažitkou
50 min.
Ingredience
- 60gramůMáslo čerstvé
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 25gramůCibule
- 200mililitrůVoda pitná
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 50gramůKapary
- 8gramůCukr krupice
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 5gramůSůl
- 1gramPepř bílý
- 40gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme vodou, metlou rozšleháme, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a půl hodiny povaříme, až omáčka ztratí moučnou příchuť. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme trochu cukru, přimícháme zakysanou smetanu, kapary a dovaříme. Mimo oheň přimícháme posekanou pažitku.
- 2Omáčka je vhodná k pečeným rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.