Bílá omáčka s kapary a pažitkou

50 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme, zalijeme vodou, metlou rozšleháme, osolíme, opepříme mletým bílým pepřem a půl hodiny povaříme, až omáčka ztratí moučnou příchuť. Zakápneme citronovou šťávou, přidáme trochu cukru, přimícháme zakysanou smetanu, kapary a dovaříme. Mimo oheň přimícháme posekanou pažitku.
  • 2
    Omáčka je vhodná k pečeným rybám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.