Bílá ryba na zázvoru a čínském zelí

20 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve, v nízké keramické misce, smícháme nízkotučnou sójovou omáčku, rýžový ocet, mirin, ústřicovou omáčku, sezamový olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor a plátky jarní cibulky. Přidáme bílou rybu bez kostí (kus o váze asi 140 g), obalíme v marinádě a vyjmeme, marinádu nevyléváme.
  • 2
    Rybu namočenou v marinádě dáme na pařák a dusíme doměkka, asi 5 minut. Pak ji opatrně vyjmeme a nahradíme čínským zelím rozděleným na listy a 2-3 minuty dusíme doměkka.
  • 3
    Do odložené marinády vlijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty.
  • 4
    Podušené listy rozložíme na talíře, na ně položíme dušenou rybu a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvého koriandru a kousky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.