Bílá ryba na zázvoru a čínském zelí
20 min.
Ingredience
- 2lžíceOcet rýžový
- 800gramůBílá ryba
- 0,25šálekOmáčka sójová
- 2lžičkyOlej sezamový
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyZázvor mletý
- 3kusyCibulka jarní
- 2kusyZelí čínské
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 1kusCitrony
- 0,33kusVývar zeleninový
- 1lžíceOmáčka ústřicová
- 2lžíceVíno rýžové japonské - Mirin
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve, v nízké keramické misce, smícháme nízkotučnou sójovou omáčku, rýžový ocet, mirin, ústřicovou omáčku, sezamový olej, prolisovaný česnek, mletý zázvor a plátky jarní cibulky. Přidáme bílou rybu bez kostí (kus o váze asi 140 g), obalíme v marinádě a vyjmeme, marinádu nevyléváme.
- 2Rybu namočenou v marinádě dáme na pařák a dusíme doměkka, asi 5 minut. Pak ji opatrně vyjmeme a nahradíme čínským zelím rozděleným na listy a 2-3 minuty dusíme doměkka.
- 3Do odložené marinády vlijeme zeleninový vývar a na mírném ohni vaříme 1-2 minuty.
- 4Podušené listy rozložíme na talíře, na ně položíme dušenou rybu a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lístky čerstvého koriandru a kousky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.