Bílé fazole na bretaňský způsob
60 min.

Ingredience
- 30gramůCibule
- 400gramůFazole bílé
- 30gramůKarotka
- 150mililitrůOmáčka rajčatová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůPetržel kudrnka
- 30gramůŠalotka
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
539 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
22 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
16 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Fazole vaříme s cibulí a karotkou doměkka asi 45 minut, scedíme a necháme okapat. Do ještě teplých fazolí vmícháme máslo, hustou rajčatovou omáčku, osolíme, opepříme a přimícháme posekanou petrželku spolu s orestovanou posekanou šalotkou.
- 2Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo klobásám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.