Bílé fazole po bulharsku
55 min.
Ingredience
- 400gramůFazole bílé
- 100gramůOlej stolní
- 200gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 100gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
26 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
16 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Fazole den předem namočíme. Druhý den je uvaříme v téže vodě. Když fazole vyplavou na povrch, vodu slijeme, zalijeme znovu horkou vodou a uvaříme doměkka.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a mírně osmahneme na oleji. Přidáme mletou papriku a vmícháme do fazolí. Nakonec přidáme rajčata nakrájená na kolečka a vše ještě povaříme.
- 3Před podáváním vmícháme nasekanou petrželku. Podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.