Bílé fazole s chilli omáčkou a kuskusem

24 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou lahůdkovou cibulku se stroužkem česneku očistíme, česnek pokrájíme nadrobno, cibulku na tenké proužky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli i s česnekem, přidáme konzervované fazole s chilli omáčkou a pod poklicí je podusíme asi 5 minut.
  • 3
    Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým vývarem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj fazole s cibulkou, podle chuti dosolíme a znovu zlehka promícháme.
  • 4
    Kuskus na talířích posypeme nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.