Bílé fazole s chilli omáčkou a kuskusem
24 min.
Ingredience
- 2špetkySůl
- 2lžíceSýr Eidam cihla 30%
- 420gramůFazole bílé v chilli omáčce
- Kuskus
- 100gramůKuskus
- 175mililitrůVývar zeleninový
- 0,5lžíceOlej olivový
- Restovaná cibule s česnekem
- 1kusCibule lahůdková
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
19 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou lahůdkovou cibulku se stroužkem česneku očistíme, česnek pokrájíme nadrobno, cibulku na tenké proužky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli i s česnekem, přidáme konzervované fazole s chilli omáčkou a pod poklicí je podusíme asi 5 minut.
- 3Připravíme si kuskus: v hrnci rozehřejeme 1/2 lžíce oleje, přisypeme 100g kuskusu a směs důkladně promícháme, až se zrníčka obalí olejem. Pak kuskus zalijeme vroucím zeleninovým vývarem (přesně 175ml) promícháme a necháme ho pod poklicí 5 minut nabobtnat. Pak ho vidličkou jen načechráme a přimícháme do něj fazole s cibulkou, podle chuti dosolíme a znovu zlehka promícháme.
- 4Kuskus na talířích posypeme nastrouhaným sýrem. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.