Bílé fazole s kroupami a škvarky
90 min.
Ingredience
- 300gramůFazole bílé
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 200gramůKroupy ječné
- 2kusyCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 200gramůVepřové škvarky
- 1lžičkaVegeta
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 300gramůZelí kysané
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
16 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočíme promyté bílé fazole do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka s 1.5 litrem vody a 1 lžičkou soli. Vaříme je přibližně 1 hodinu. Kroupy promyjeme, dáme do druhého hrnce s 1 litrem vody a 1/2 lžičkou soli a uvaříme je doměkka. Kroupy vaříme asi 40 minut. Uvařené kroupy a fazole scedíme.
- 2Očistíme cibuli a pokrájíme nadrobno.
- 3V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, přimícháme na kousky pokrájené škvarky, scezené kroupy s fazolemi, ochutíme 1/2 lžičkou soli, 1 lžičkou Vegety a 1/2 lžičkou černého pepře. Promícháme a podáváme s kysaným zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.