Bílé fazole s kroupami a škvarky

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
730 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
16 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočíme promyté bílé fazole do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka s 1.5 litrem vody a 1 lžičkou soli. Vaříme je přibližně 1 hodinu. Kroupy promyjeme, dáme do druhého hrnce s 1 litrem vody a 1/2 lžičkou soli a uvaříme je doměkka. Kroupy vaříme asi 40 minut. Uvařené kroupy a fazole scedíme.
  • 2
    Očistíme cibuli a pokrájíme nadrobno.
  • 3
    V hrnci na rozpáleném sádle zpěníme cibuli, přimícháme na kousky pokrájené škvarky, scezené kroupy s fazolemi, ochutíme 1/2 lžičkou soli, 1 lžičkou Vegety a 1/2 lžičkou černého pepře. Promícháme a podáváme s kysaným zelím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.