Bílé fazole s uzeným kuřecím masem
105 min.
Ingredience
- 300gramůFazole bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 500gramůKuřecí maso uzené
- 1kusCibule
- 2kusyBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůOlej rostlinný
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 20gramůMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
804 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočíme bílé fazole ve studené vodě, druhý den je uvaříme ve vodě, ve které byly namočené, téměř doměkka.
- 2Mezitím drobně pokrájíme maso z poloviny uzeného kuřete a nakrájíme cibuli.
- 3Do předvařených fazolí přidáme maso, bobkový list, sůl, pepř a fazole dovaříme.
- 4Na oleji zpěníme cibuli, přisypeme papriku s moukou a necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme trochou vývaru z fazolí, metličkou ušleháme a přilijeme k fazolím. Vše ještě chvíli podusíme.
- 5Fazole rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.