Bílé fazole s uzeným kuřecím masem

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
10 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
804 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem namočíme bílé fazole ve studené vodě, druhý den je uvaříme ve vodě, ve které byly namočené, téměř doměkka.
  • 2
    Mezitím drobně pokrájíme maso z poloviny uzeného kuřete a nakrájíme cibuli.
  • 3
    Do předvařených fazolí přidáme maso, bobkový list, sůl, pepř a fazole dovaříme.
  • 4
    Na oleji zpěníme cibuli, přisypeme papriku s moukou a necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme trochou vývaru z fazolí, metličkou ušleháme a přilijeme k fazolím. Vše ještě chvíli podusíme.
  • 5
    Fazole rozdělíme na talíře a podáváme s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.