Bílé klobásy na pórku
45 min.
Ingredience
- 1500gramůPórek
- 10gramůMáslo čerstvé
- 120gramůŠalotka
- 150mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 320gramůKlobása bílá
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
7 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Pórek dobře očistíme a pokrájíme na 6cm špalíčky, které necháme 3 minuty spařit ve vroucí vodě.
- 2Máslo necháme rozehřát a osmažíme na něm nachystaný pórek, osolíme, opepříme, přiklopené dusíme 10 minut.
- 3Klobásy propícháme vidličkou a necháme osmažit na rozpáleném oleji.
- 4Šalotky pokrájíme a osmažíme na tuku po klobásách, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem.
- 5Dusíme 10 minut.
- 6Pórek přendáme na servírovací talíře, na něj položíme klobásy a přelijeme omáčkou ze šalotky a vína. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.