Bílé zelí dušené v mléce
48 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyZelí hlávkové bílé
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Zelí očistíme, odstraníme zvadlé a poškozené listy, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba pět minut. Zelí slijeme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudle.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo, vložíme pokrájené zelí, přidáme mouku, chvilku smažíme, poté vmícháme sůl, muškátový oříšek, cukr, ocet a vroucí mléko. Zelí dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi půl hodiny za občasného míchání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.