Bílé zelí dušené v mléce

48 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
8 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zelí očistíme, odstraníme zvadlé a poškozené listy, rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a vložíme do vroucí vody. Vaříme zhruba pět minut. Zelí slijeme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na silnější nudle.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme máslo, vložíme pokrájené zelí, přidáme mouku, chvilku smažíme, poté vmícháme sůl, muškátový oříšek, cukr, ocet a vroucí mléko. Zelí dobře promícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme asi půl hodiny za občasného míchání.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.