Bílé zelí na víně
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 30gramůSádlo škvařené
- 0,5decilitrVíno bílé
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaKmín celý
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 50mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
139 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
8 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli usmažíme na sádle dozlatova.
- 2Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené zelí, kmín, sůl a podlijeme trochou vody. Za občasného zamíchání dusíme téměř doměkka.
- 3Ke konci dušení podlijeme zelí vínem, osladíme a okyselíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.