Bílé zelí s kuřetem
35 min.
Ingredience
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůKuřecí prsa
- 100gramůOřechy vlašské
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Z bílého zelí odstraníme vrchní listy a košťál, omyjeme, nasekáme na drobné nudličky. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme ocet se špetkou soli a zelí v hrnci povaříme. V průběhu vaření přidáme do zelí med.
- 2Na pánvi poté rozpálíme olej a vložíme kuře, které 15 minut smažíme, dokud není do zlatova. Poté na talíře rozdělíme zelí a kuře nakrájíme na plátky. Rozdělíme rovnoměrně na talíře se zelím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.