Bílý a zelený chřest s kerblíkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 800gramůChřest bílý
- 5gramůSůl
- 40gramůMáslo čerstvé
- 75gramůDýňová semínka
- 150gramůZakysaná smetana
- 1kusPomeranče
- 5gramůPepř cayenský
- 50gramůKerblík
- 800gramůChřest zelený
- 10gramůOlej z vlašských ořechů
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
29 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Chřest kuchyňsky upravíme, bílý chřest dáme vařit do slané vody s kouskem másla asi na 5 minut. Přidáme zelený chřest a vaříme dalších 7 minut. Dýňová semínka opražíme nasucho, smícháme s olejem a se zakysanou smetanou a rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem, pomerančovou šťávou a cayenským pepřem. Vmícháme kerblík.
- 2Podáváme s opečenými brambůrky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.