Bílý chřest na másle sypaný strouhankou

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
21 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chřest pod hlavičkami oškrábeme a opláchneme. Z očištěných výhonků chřestu vytvoříme 6 svazečků tak, že je nití svážeme pod hlavičkami. Takto připravený chřest vaříme v osolené vodě s kostkou cukru 15 - 20 minut. Strouhanku osmahneme na másle. Měkký chřest necháme na sítku okapat. Tento pokrm podáváme teplý tak, že svazečky chřestu na talířích rozvážeme, posypeme je osmahlou strouhankou a polijeme rozehřátým máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.