Bílý chřest s čerstvými a sušenými rajčaty
15 min.
Ingredience
- 250gramůChřest bílý
- 6kusůRajčata
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 3špetkyPepř černý mletý
- 3špetkySůl mořská
- 1lžičkaOregano sušené
- 30gramůRajčata sušená sterilovaná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Omytý čerstvý bílý chřest oloupeme, tvrdší spodní konce (2-4cm) odřízneme. Hlavičky chřestu si opatrně odřežeme a odložíme na ozdobu. Pak chřest nastrouháme na speciálním struhadle (hoblíku) na dlouhé nudličky, které připomínají špagety.
- 2Omytá zralá rajčata oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do mixéru. Přidáme k nim na kousky pokrájená sušená rajčata, sůl, olivový olej, pepř, sušené oregano a vše rozmixujeme na kaši.
- 3Chřestové „špagety“ v míse promícháme s rozmixovanými rajčaty, na talíři porce ozdobíme hlavičkami chřestu a hned servírujeme. Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.