Bílý chřest s čerstvými a sušenými rajčaty

15 min.
Česká republika
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý čerstvý bílý chřest oloupeme, tvrdší spodní konce (2-4cm) odřízneme. Hlavičky chřestu si opatrně odřežeme a odložíme na ozdobu. Pak chřest nastrouháme na speciálním struhadle (hoblíku) na dlouhé nudličky, které připomínají špagety.
  • 2
    Omytá zralá rajčata oloupeme, nakrájíme je na kostičky a dáme do mixéru. Přidáme k nim na kousky pokrájená sušená rajčata, sůl, olivový olej, pepř, sušené oregano a vše rozmixujeme na kaši.
  • 3
    Chřestové „špagety“ v míse promícháme s rozmixovanými rajčaty, na talíři porce ozdobíme hlavičkami chřestu a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.