Bílý jogurt jako labne
30 min.
Ingredience
- 2litryJogurt bílý
- 280mililitrůOlej olivový extra panenský
- 4stroužkyČesnek
- 1kusCitrony
- 2lžíceMáta
- 4krajíceChléb Pita
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
955 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
90 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
63 mg
Postup přípravy
- 1Promícháme hustý bílý jogurt s 80 ml olivového oleje, rozdrceným česnekem, citronovou šťávou i kůrou a postupně ochutíme mátou a solí. (Místo sušené máty lze použít koření tzatziki.) Důkladně rozmíchanou směs vlijeme do mísy vyložené čistou utěrkou, jejíž cípy zavážeme a takto ochucený jogurt pověsíme do chladu na tři dny vykapat. (Balíček můžeme položit také do hrnce s pařáčkem, případně jej zatížit a umístit do lednice, kde jej necháme tři dny. Občas však musíme slít vykapanou tekutinu.)
- 2Z okapané směsi vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, uložíme je těsně vedle sebe do sklenic a zalijeme 2 dcl olivového oleje. Tak získáme arabské labne. Můžeme je konzumovat hned, ale v chladu vydrží až 6 měsíců. Podáváme s natrhaným arabským chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.