Bílý jogurt jako labne

30 min.
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
955 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
90 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
63 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Promícháme hustý bílý jogurt s 80 ml olivového oleje, rozdrceným česnekem, citronovou šťávou i kůrou a postupně ochutíme mátou a solí. (Místo sušené máty lze použít koření tzatziki.) Důkladně rozmíchanou směs vlijeme do mísy vyložené čistou utěrkou, jejíž cípy zavážeme a takto ochucený jogurt pověsíme do chladu na tři dny vykapat. (Balíček můžeme položit také do hrnce s pařáčkem, případně jej zatížit a umístit do lednice, kde jej necháme tři dny. Občas však musíme slít vykapanou tekutinu.)
  • 2
    Z okapané směsi vytvoříme kuličky velikosti vlašského ořechu, uložíme je těsně vedle sebe do sklenic a zalijeme 2 dcl olivového oleje. Tak získáme arabské labne. Můžeme je konzumovat hned, ale v chladu vydrží až 6 měsíců. Podáváme s natrhaným arabským chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.