Bílý mandlový dort s čokoládovou polevou

130 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme cukr, vejce, žloutky, citronu nastrouhanou kůru a strouhanku a třeme cca 15 minut. Poté přidáme mleté mandle, neloupané, mleté hořké natural mandle a těsto třeme dalších cca 45 minut. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.