Bílý mandlový dort s čokoládovou polevou
130 min.
Ingredience
- 250gramůCukr vanilka
- 5kusůVejce slepičí
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 30gramůStrouhanka
- 300gramůMandle
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůPoleva čokoládová
- 20gramůMandle natural
- 0,5kusCitrony
- Na formu
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
22 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr, vejce, žloutky, citronu nastrouhanou kůru a strouhanku a třeme cca 15 minut. Poté přidáme mleté mandle, neloupané, mleté hořké natural mandle a těsto třeme dalších cca 45 minut. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto rozetřeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 60 minut. Hotový dort necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.