Bílý židovský chléb
100 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaDroždí sušené
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůSezam - semena
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
4 g
Cukr
838 mg
Postup přípravy
- 1Smícháme 250 ml vlažné vody, sůl, cukr, změklé máslo, rozšlehané vejce, mouku a droždí, dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučenou desku, jemně prohněteme, rozdělíme na 2 části, z každé uhněteme 3 stejné bochánky. Z bochánků uděláme válečky 3 cm silné, které pak zapleteme jako pletýnku. Vložíme na vymazaný plech, necháme 40 minut kynout, potřeme žloutkem a posypeme sezamem. Pečeme v troubě při 180°C 40 minut. To samé opakujeme s druhou půlkou těsta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.