Birjání se zeleninou a čočkou
90 min.
Ingredience
- 125gramůČočka červená
- 4lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKurkuma
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 2lžičkyKmín mletý
- 3kusyRajčata
- 1kusLilek
- 1,75litryVývar zeleninový
- 1kusPaprika červená
- 350gramůRýže Basmati
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 225gramůKvěták
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůOřechy Kešu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Pod tekoucí studenou vodou propláchneme čočku a necháme okapat. V hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme 2 minuty. Přimícháme zázvor, rozetřený česnek, kurkumu, mleté chilli koření, kmín a smažíme asi minutu. Přidáme pokrájená rajčata, čočku, oloupaný a nakrájený lilek a 6 dl vývaru, promícháme a pod pokličkou podusíme 20 minut.
- 2Poté přidáme pokrájenou papriku a 10 minut vaříme.
- 3Pod tekoucí studenou vodou propláchneme rýži, necháme okapat a se zbylým vývarem ji dáme do jiného hrnce. Přivedeme k varu, přidáme zelené fazolky, pokrájené žampiony a květák. Pod pokličkou vaříme 15 minut. Sundáme z ohně a necháme ještě 10 minut stát.
- 4K uvařené rýži přidáme čočkovou směs a kešu oříšky a lehce promícháme.
- 5Přemístíme na talíře, ozdobíme koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.