Birjání se zeleninou a čočkou

90 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
10 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod tekoucí studenou vodou propláchneme čočku a necháme okapat. V hrnci rozpálíme olej, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme 2 minuty. Přimícháme zázvor, rozetřený česnek, kurkumu, mleté chilli koření, kmín a smažíme asi minutu. Přidáme pokrájená rajčata, čočku, oloupaný a nakrájený lilek a 6 dl vývaru, promícháme a pod pokličkou podusíme 20 minut.
  • 2
    Poté přidáme pokrájenou papriku a 10 minut vaříme.
  • 3
    Pod tekoucí studenou vodou propláchneme rýži, necháme okapat a se zbylým vývarem ji dáme do jiného hrnce. Přivedeme k varu, přidáme zelené fazolky, pokrájené žampiony a květák. Pod pokličkou vaříme 15 minut. Sundáme z ohně a necháme ještě 10 minut stát.
  • 4
    K uvařené rýži přidáme čočkovou směs a kešu oříšky a lehce promícháme.
  • 5
    Přemístíme na talíře, ozdobíme koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.