Biryani s kešu
100 min.
Ingredience
- 500gramůRýže Basmati
- 2kusyCibule
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 10gramůZázvor mletý
- 65gramůKari pasta
- 2kusySkořice celá
- 6kusůKardamom
- 3kusyAnýz celý
- 250gramůBrambory rané
- 1kusKvěták
- 225gramůHrášek
- 2špetkyŠafrán
- 100gramůOřechy Kešu
- 4lžíceKoriandr čerstvý
- 300mililitrůVoda pitná
- 250gramůŘecký jogurt
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
20 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rýži vaříme podle návodu.
- 2Brambory nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na růžičky.
- 3Cibuli rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky. Smažíme je 8 minut, poté přidáme zázvor a další dvě minuty smažíme. Vmícháme kari pastu a celá koření a po minutě i brambory a květák. Zalijeme vodou a 7 minut dusíme.
- 4Vmícháme jogurt, sůl a hrášek.
- 5Šafrán smícháme se 3 lžícemi horké vody (například z rýže) a dobře promícháme. Toto přidáme ke slité rýži a dobře promícháme.
- 6Kešu opečeme nasucho v pánvi.
- 7Do pekáčku dáme šafránovou rýži, na to kari směs, kešu a pečeme 45 minut na 180 °C.
- 8Podáváme posypané koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.