Biryani s kešu

100 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
20 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži vaříme podle návodu.
  • 2
    Brambory nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na růžičky.
  • 3
    Cibuli rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky. Smažíme je 8 minut, poté přidáme zázvor a další dvě minuty smažíme. Vmícháme kari pastu a celá koření a po minutě i brambory a květák. Zalijeme vodou a 7 minut dusíme.
  • 4
    Vmícháme jogurt, sůl a hrášek.
  • 5
    Šafrán smícháme se 3 lžícemi horké vody (například z rýže) a dobře promícháme. Toto přidáme ke slité rýži a dobře promícháme.
  • 6
    Kešu opečeme nasucho v pánvi.
  • 7
    Do pekáčku dáme šafránovou rýži, na to kari směs, kešu a pečeme 45 minut na 180 °C.
  • 8
    Podáváme posypané koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.